zondag 28 juli 2013

Hoger risico op autisme door vervuiling


Foto1 : Luchtvervuiling door verkeer
Bron: http://www.frankwatching.com/archive/2011/05/29/te-veel-informatie-tast-ons-geheugen-aan/


Zwangerschap en eerste levensjaar

Baby's en kinderen in in hun eerste levensjaar die zijn blootgesteld aan vervuiling lopen een hogere risico op autisme.  Meer en meer aanwijzingen wijzen erop dat de omgeving een rol speel bij de ontwikkeling van autisme.

Verkeer en autisme

Amerikaanse onderzoekers onderzochten het verband tussen luchtvervuiling door verkeerd met verkeer.
Een groep van 279 autistische kinderen werd vergeleken met een groep 245 kinderen zonder autisme. Hierbij werd nagegaan waar de moeders hadden gewoond tijdens hun zwangerschap en het eerste levensjaar van het kind.

Vervolgens vergeleken ze de woonplaatsen met de verontreiniging door het verkeerd.
Ze vergeleken daarna de kinderen die op latere leeftijd autisme ontwikkelden. Daaruit bleek dat de kinderen die in een hoog verontreinigde woonplaats woonden tot drie keer meer risico liepen dan kinderen die op een zuivere woonplaats verbleven.

Onduidelijk

Uit het onderzoek werd nog niet duidelijk welke stoffen een invloed hebben bij de ontwikkeling van autisme. Wel wijzen de onderzoekers erop dat eender welke blootstelling aan luchtvervuiling neurologische gevolgen kan hebben.

Bron: Archives of General Pyschiatry. (2013), 'Meer autisme door luchtvervuiling?', Eos Maandblad Over Wetenschap Nr.1 :18

Geen opmerkingen:

Een reactie posten