woensdag 24 juli 2013

Kanker behandeld door tumor als vaccin


Foto 1 : Kankercellen
Bron: http://www.openheavens.be/onderwijs/artikelen/35-goddelijke-regering/139-de-apostolische-en-antiapostolische-beweging

Chemotherapie

Volgens Franse oncologen is chemotherapie de beste methode om kanker te bestrijden. Deze therapie doodt zoveel mogelijk de slechte cellen , maar spoort het immuunsysteem ook aan om te komen helpen.

De onderzoekers stellen vast dat de tumorcellen bij een kankerpatiënt(e) een specifieke stof uitscheiden. Deze stof lapt de eigen cellen van het lichaam op, waarbij ze zich reppen naar de plaats waar de kankercellen zich bevinden.

De immuuncellen nemen de stof op, wat het immuunsysteem in werking stelt en een mobilisatie geeft in het lichaam.De tumorcellen die niet zijn gedood door de therapie krijgen een afrekening met de killercellen van ons immuunsysteem.

En nu ?

De vaststelling biedt nieuwe mogelijkheden. Zo zou men kunnen verklaren waarom het ene medicijn al dan niet aanslaat of niet. Bestaande therapieën zouden veranderen in de vorm van een vaccin. Hierbij mobiliseert de tumor het immuunsysteem van de bezoekers tegen zichzelf. Op basis daarvan kan men betere kankermedicijnen gaan ontwikkelingen. Men kan ook beter gaan voorspellen welke invloed de therapieën hebben op kankerpatiënten.

Bron: Institut Gustave Roussy, Frankrijk.(2013), 'Tumor wordt vaccin tegen kanker', Eos Maandblad Over Wetenschap Nr.5 :12

Geen opmerkingen:

Een reactie posten