dinsdag 23 juli 2013

Cannabis , een nieuw geneesmiddel?

Foto 1 : Zo ziet cannabis eruit
Bron: http://www.breakline.be/2013/05/30/nieuwsoverzicht-mei/

Cannabis versus dementie?

De Australische wetenschap is aan het uitzoeken welk effect cannabis heeft op dementie.  Men probeert uit te maken of cannabis de ziekte kan voorkomen of te reduceren. Bij het onderzoek zijn ook neurologen betrokken. Cannabidiol zou eigenschappen bevatten die wonderen kunnen verrichten voor de hersenen en het behandelen van geheugenverlies "

Muizen

Tim Karl , maakt deel uit van het Australische onderzoeksteam. Hij vertelt dat muizen zijn gebruikt bij het onderzoek. Zij werden gekweekt met de eigenschappen van Alzheimer. Zo kreeg één groep muizen de stof cannabidiol ingespoten.

Resultaat : vertoonden plotseling een enorme vooruitgang bij proeven waarbij het geheugen en vermogen tot herkenning werden gedaan.

Cannabidiol is overigens niet de belangrijkste werkzame stof van cannabis. Dat is tetrahydrocannabinol, dat het bewustzijn verandert.

Besluit

Dit resulteerde van een ziek gedrag naar het niveau van gezonde dieren.  Het onderzoeksproject is gepresenteerd in de jaarvergadering van de Australian Neuroscience Society in Melbourne

 Bron: Volkskrant.nl. (2013), 'Cannabis heilzaam tegen dementie?', De Morgen [website], <http://www.demorgen.be/dm/nl/993/Gezondheid/article/detail/1574860/2013/02/06/Cannabis-heilzaam-tegen-dementie.dhtml>, 23 juli 2013.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten